carlsimonton

Praktische tips voor een beter gevoel na het oncologisch consult; Alg. medisch. 24 maart 2017

€150.00

Productbeschrijving

Seminaar, Ondersteunende communicatie met kankerpatiënten

Supportive communication with cancer patients

“How can we help patients to feel better with the Simonton Method?” 

simontoneuropelogog

  “Hoe kunnen we patiënten ondersteunen om zich beter te voelen met de inzet van de Simonton methode?” Workshop voor professionele ondersteuning van kankerpatiënten

Deze workshop heeft als doel om een diepgaand begrip van de ‘gereedschappen’ te krijgen die ingezet worden om de patiënten het gevoel te geven dat zij ook emotioneel gesteund worden. Sleutelwoord is hierbij de tekst van Dr. O. Carl Simonton:

“ Een goede ondersteuner is een persoon die ‘goed’ voelt”

De cursusdag zal de vorm hebben van veel praktische oefeningen. Dit zijn oefeningen zoals ze ook geleerd worden aan de patiënten gedurende de Simonton patiënten week. Tevens laten we zien hoe we zorgen dat een patiënt gelukkiger kan worden. Het is zo dat deze vorm van begeleiding er voor zorgt dat ook de therapeut nadien een goed gevoel heeft.  Helpen naar meer vreugde en vervulling geeft een goed gevoel aan patiënt en behandelaar. Een wetenschappelijk onderbouwde therapie. De 11 onderzoeken sturen we gaarne op verzoek. marcel@goudseacademie.eu 
zie ook https://www.facebook.com/simontoncancercenter, en http://www.simonton.eu/index.php/nl/seminar-niederlande voor de inhoud van een intensive seminairweek zoals therapeuten en patiënten die kunnen volgen.

Seminaar datum: vrijdag 24 maart 2017

Kosten:  €150 inclusief hand-out, lunch en koffie en thee. Verder geen cursusmateriaal nodig. Een goede indruk geeft het boek Die Simonton-Methode dit boek wordt momenteel vertaald in het Nederlands

Docenten: Cornelia Kaspar ; directeur Simonton Center Europa,   en  Marcel Meijer arts

Taal:  De cursus zal in het engels gesproken worden, en direct vertaald worden in het Nederlands. Tijdens de oefeningen zijn er meerdere Nederlandstalige begeleiders aanwezig.

Accreditatie:     Accreditatie voor de algemeen medische nascholingen is bij het Accreditatie Bureau Cluster 1 (Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten) (ABC1)aangevraagd. Via GAIA van de KNMG dus.  – Deze nascholing is geaccrediteerd door: Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals; Scholing Oncologie en Scholing Complementaire Zorg(ID nummer: 277040)
NAAV verleent 6 uur accreditatie, algemeen medische nascholing,  achteraf.  AVIG  accreditatie 6 uur AMN wordt aangevraagd.   NVA  accreditatie 6 uur WM verleend

LocatieFletcherHotel het witte huis in Soest zie locatie op de website

Tijd: 10:00 tot 17:30 uur graag 15 min van tevoren aanwezig zijn. vanaf 9:30 ontvangst. Van 13:00 tot 14:00 Pauze met lunch.

Niveau: Deze cursus is gemaakt op het postacademisch niveau van artsen en voor (oncologisch )verpleegkundigen. Ook voor CAM therapeuten is dit een geschikte cursus.

Programma: 

10:00 – 10: 30 Welkom en introductie  – Dr. Marcel Meijer

10:30 –  11.00  *Hoe kunnen wij met het trainingsprogramma van Dr. O. Carl Simonton de patiënten helpen de zelfhelende krachten aan te spreken en te versterken.

11:00 – 11:50  *Hoe kunnen wij als professional ongezonde (niet ondersteunende) overtuigingen veranderen in gezonde  overtuigingen. *Hoe om te gaan met hoop en hopeloosheid.*Theoretische Introductie en praktische oefeningen in kleine groepen.

11:50 – 13:15 * Suggesties voor verbale en non-verbale ondersteunende interacties voor professionele ondersteuners. *College, * Geleide meditatie en * praktische oefeningen

13:15 – 14:15 Lunchpauze

14:15 – 15.45 *De persoonlijke ‘vreugdelijst’ (aan elkaar) en de ‘lijst van negatieve stressfactoren (aan elkaar)’ en het belang van rituelen voor professionele supporters.

15:45 16:00 Pauze

16:00-17:00 *Hoe zetten we Imaginatie in om innerlijke rust te creëren in contact met patiënten, en hoe kunnen wij helpen om * hoop en ‘peace of mind’ te ontwikkelen.*Geleide meditatie en praktische oefeningen.

17:00- 17:30 Belangrijke laatste vragen en discussie

De workshop zal worden geleid door:

Cornelia Kaspar: Simontontherapeut (aan elkaar), Trainer, Directeur Simonton Europe SCC

Dr.Marcel Meijer: arts en Simonton- therapeut (SCC)

Thera Balvers: Simontontherapeut en supervisor (SCC)

Vera van der Laan: Simontontherapeut (SCC)

Tonny Adriaens, Gepke van der Leest, Sandra Wouters: in Training (SCC)

Niveau: Deze cursus is gemaakt op het postacademisch niveau van artsen en voor (Oncologisch)verpleegkundigen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.