Boeken Dianne sommers

Recensie Auriculotherapie Dianne sommers, door Marcel Meijer.

.boeken-dianne

 

Het zijn drie mooie boeken, gedrukt op goed papier en gebonden met een harde kaft.

Ze zijn aangenaam in het gebruik.

In heerlijk helder Nederlands beschrijft Dianne zonder omwegen uitgebreid de basis van de oor acupunctuur. Ze heeft een standaard werk voor de oor acupunctuur gemaakt. Met 3 boeken van rond de 300 pagina’s, is dit een lijvig en grondig basiswerk.

Je merkt dat ze een leerling van Ton van Gelder is. Zij heeft zich daarnaast uitgebreid verdiept in de diverse stromingen van de oor acupunctuur. Een gedegen literatuur onderzoek naar meerdere scholen van oor acupunctuur is terug te vinden in deze boeken. En dat vind je overal terug. Het zijn stuk voor stuk boeken die de moeite waard zijn om van kaft tot kaft door te nemen. Ook voor iemand die zoals ik erg ervaren is in de oor acupunctuur. Maar heel zelden mis ik iets in deze boeken ze zijn erg compleet.

Zaken die bij andere docenten vaak gecompliceerd zijn, legt Dianne helder en eenvoudig uit. Het enige nadeel dat ik zie is dat het heel veel is. Je zou kunnen denken dat je dit allemaal moet weten om goed auriculotherapie te kunnen bedrijven. Maar gelukkig is dit niet zo. Wel is het zo dat je, met deze boeken, beter en degelijker je oor acupunctuur kunt toepassen.

Ik vind deze boeken een aanrader voor iedereen die oor acupunctuur wil leren. En het is ook een aanrader voor iedereen die ervaren is in de oor acupunctuur. Je zult merken dat er informatie in deze boeken zit die je verrijken in je auriculo kennis.

Nu is het wachten op deel 4 waarin de oor acupunctuur naar het volgende level wordt verheven. Nogier noemde dit auriculomedicinale vanwege de mogelijkheid om vele medische en energetische systemen te onderzoeken en te behandelen. Hiervoor is het nodig om het VAS te beheersen. Het VAS je kunt gebruiken om onderzoek en behandeling zeer individueel toe te passen.

VAS (Vasculair autonoom signaal), is een reactie voelbaar aan de pols.

Speciale introductieprijs

  • Met de speciale introductiecode IntroGoudse kun je de drie delen tegelijk met korting aanschaffen: de hele set kost dan € 160,-. Let op: bestel de drie boeken niet afzonderlijk maar kies voor ‘pakket Auriculotherapie’ op de boekenpagina.
  • Met de introductiecode kun je ook de afzonderlijke boeken met korting kopen. Prijs per boek is dan € 54,50.
  • De verzending in Nederland is gratis.

 

Op de website van Sayoshi lees je meer over de boeken van Dianne Sommers;

deze is te vinden op www.auriculotherapie.nu

Bij plaatsing van de bestelling kun je ter plekke de introductiecode IntroGoudse invoeren. De code is geldig tot 31 januari 2017.

Drie nieuwe boeken over Auriculotherapie!

 

Vers van de pers: onlangs is de trilogie Auriculotherapie I, II en III verschenen.

In meer dan 900 pagina’s worden de vele facetten van acupunctuur en reflexologie van het oor besproken. Hieronder lees je meer over de inhoud van het basisboek (deel I) en de twee naslagwerken (delen II en III).

 

Via de Goudse Academie is er de mogelijkheid om deze boeken voor een speciale introductieprijs te bestellen.

 

 

Auriculotherapie I – Grondslagen voor theorie en praktijk.

Hardcover, 314 pagina’s met ca. 138 afbeeldingen.

Dit is het basisboek waarin meerdere therapeutische toepassingen zijn uitgewerkt. Voor drie behandelmogelijkheden – de oorreflexmassage, ooracupunctuur en de aanpak met de elektrische puntzoeker – zijn de theoretische achtergronden en de toepassingen voor de praktijk beschreven. Deze aanpak kan bestaan uit een volledige oorbehandeling, maar ook een aanvullende strategie zijn op een ander type therapie. Zo kan bijvoorbeeld door het gebruik van verblijfskorreltjes- of naaldjes in het oor een extra ondersteuning aan het aangedane gebied worden gegeven.

Verder komen in dit boek een aantal belangrijke theoretische kwesties aan de orde. Wat zijn pathologische punten eigenlijk? Hoe vind je deze op het oor en hoe kan je ze behandelen? Wat zijn tonificatie- en sedatiepunten nu precies en hoe werk je ermee in de praktijk? Deze en veel andere vragen komen aan de orde.

Het boek bevat een basisoverzicht van de punten per regio evenals een beschrijving van veel oorpunten met locatie, aanpak, indicaties en illustraties. Er zijn veel handzame afbeeldingen van punten, maar ook van hulplijnen waarmee punten gemakkelijker kunnen worden gevonden. Meerdere thematische overzichtskaarten met punten betreffende een bepaald onderwerp sluiten het boek af.

 

 

 

Auriculotherapie II – Behandelstrategieën

Hardcover, 338 pag. met 2 uitklappagina’s en ca. 152 afbeeldingen.

In dit naslagwerk worden bijna honderd indicaties en behandelmogelijkheden voor auriculotherapie besproken. De uitwerkingen laten de diverse behandelopties voor diverse vormen van auriculotherapie zien voor zowel oorreflexmassage, acupunctuur, elektro- en lasertherapie. Alle mogelijke puntkeuzes zijn direct zichtbaar op de afbeeldingen die naast de theoretische uitwerking van het ziektebeeld staan.

De behandelstrategieën zijn bruikbaar voor de therapeut die de auriculotherapie als hoofdbehandeling toepast, maar ook voor diegene die de oorbehandeling alleen als onderdeel binnen een andere behandelstrategie gebruikt (bijvoorbeeld door enkele oorpunten te selecteren voor bepaalde verblijfsnaaldjes of –korreltjes ter behandeling van een pijnpunt of verzwakte zone).

Het boek begint met een uitgebreide introductie over het werken met auriculotherapie en geeft een compacte samenvatting over de wijze waarop de besproken behandelstrategieën het beste toegepast kunnen worden. De kern van het boek omvat praktische en geïllustreerde uitwerkingen voor een breed scala aan ziektebeelden. In de overzichten op het einde van het boek zijn diverse afbeeldingen met hulplijnen opgenomen om bepaalde punten beter te kunnen lokaliseren, evenals oorkaarten waarin groepen van oorpunten thematisch zijn weergegeven.

 

 

Auriculotherapie III – Atlas

Hardcover, 314 pagina’s met ca. 156 afbeeldingen.

De atlas vormt een uitgebreid naslagwerk voor punten uit de auriculotherapie met hierin vele oorcorrespondentiepunten (OCP), functionele punten (FP) en energetische punten uit de Chinese en Indiase geneeskunde. Daarnaast worden een aantal andere puntcategorieën besproken, zoals de zonepunten, meesterpunten, pijnherinneringspunten, fasepunten en indicatorpunten voor metaalbelasting en vitaminen/mineralentekorten. De beschrijvingen bevatten vele extra toelichtingen betreffende de werking van het punt.

Zo zijn – waar bekend – de resonanties opgenomen die de oorpunten hebben met bloesems, acupunctuurpunten en eventuele medicinale en homeopathische substanties. Deze informatie geeft nieuwe aanvullende therapeutische mogelijkheden en werpt een ander licht op de acupunctuurpunten van het oor en het lichaam. Zeker voor therapeuten die meerdere disciplines combineren is het interessant om de resonerende gebieden mee te nemen in onderzoek en behandeling, waardoor het specifieke resultaat versterkt kan worden.

Waar de fysiologie van een bepaald zone breed of complex is (zoals bijvoorbeeld bij de hersengebieden) wordt achtergrondinformatie gegeven betreffende taak en functies van het betreffende gebied. Hierdoor worden de indicaties van een punt inzichtelijk en levendig. Verder wordt per oorpunt de specifieke locatie vermeld, rechtstreeks verhelderd met een illustratie op de pagina. Indien aan de orde wordt de aanpak beschreven (in welk oor het tonificatiepunt of sedatiepunt te vinden is), de indicaties en eventuele alternatieve benamingen waaronder het punt bekend staat. Tenslotte zijn er illustraties met hulplijnen opgenomen om bepaalde punten beter te kunnen lokaliseren en overzichtelijke kaarten waarin de oorpunten thematisch zijn weergegeven.

 

 

Prijs per boek: € 59,50.

 

Speciale introductieprijs

  • Met de speciale introductiecode IntroGoudse kun je de drie delen tegelijk met korting aanschaffen: de hele set kost dan € 160,-. Let op: bestel de drie boeken niet afzonderlijk maar kies voor ‘pakket Auriculotherapie’ op de boekenpagina.
  • Met de introductiecode kun je ook de afzonderlijke boeken met korting kopen. Prijs per boek is dan € 54,50.
  • De verzending in Nederland is gratis.

 

Op de website van Sayoshi lees je meer over de boeken van Dianne Sommers;

deze is te vinden op www.auriculotherapie.nu

Bij plaatsing van de bestelling kun je ter plekke de introductiecode IntroGoudse invoeren. De code is geldig tot 31 januari 2017.

tel 0546 577011   email: marcel@goudseacademie.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *