VAN VOET NAAR HOUDING vrijdag 22 maart, zaterdag 23 maart en zaterdag 13 april 2024

625,00

Diverse wetenschappelijke onderzoeken leggen een relatie tussen de voeten en de houding. Prikkeling van de plantaire huid, standsverandering van de enkel hebben effect op het posturele systeem en op de spanning van de bekkenbodemspieren. nu met extra Manuele technieken voor de behandeling van de voet.

Bij inschrijving en betaling vóór 1  februari 2024  €550. Gebruik kortingscode: 42R9J896

Categorie:

Beschrijving

Een bekende hindernis bij therapeutische behandelingen is het overbelaste of compensatoire gebruik van spieren en gewrichten.

Uit de bewegingsleer is bekend dat harmonisch bewegen en een harmonische stand van het lichaam van groot belang zijn voor een energetisch en fysiek welbevinden. De basis, de stand van de voeten, vormt het ankerpunt van het lichaam met de aarde. Die basis, de stand van de voeten, kan met de kennis van de onderstaande cursus gecorrigeerd worden voor een vermindering van pijn en een betere beweeglijkheid.

 

In deze driedaagse cursus wordt aandacht geschonken aan de biomechanica van de voeten, onderste extremiteit en het bekken. Uit de stand van de voeten volgt een supinatie-of een pronatie expressie van het (onder)lichaam. Kennis hiervan opent nieuwe mogelijkheden voor de verklaring en behandeling van veel (chronische) en therapieresistente pijnklachten en bewegingsbeperkingen en kan tot een gerichtere behandeling leiden.

Naast het opdoen van theoretische kennis is er veel aandacht voor praktisch oefenen. Een aantal belangrijke voetmanipulaties wordt u aangeleerd.

De laatste cursusdag staat voor een gedeelte in het teken van onderzoek: Wat is het effect van mechanische prikkeling van de plantaire huid en aanpassing van de enkelstand op de pronatie- en supinatie-expressie van benen en bekken zoals aangegeven in de diverse wetenschappelijke studies. Verbetert beweeglijkheid, vermindert pijn?

In de cursus is facultatief inbegrepen een dagdeel meelopen in het Postureel Medisch Centrum om het geleerde in de praktijk te kunnen toetsten.

Meer info: https://www.postureel-medisch-centrum.nl/#pijnbestrijding 

 

Datum: vrijdag 22, zaterdag 23 maart en zaterdag 13 april 2024 van 10.00-17.00 uur.

Kosten: € 625 voor de gehele cursus. Bij inschrijving en betaling vóór 1 februari € 550. Gebruik kortingscode: 42R9J896.        Voor thee, koffie en lunch wordt gezorgd.

Accreditatie: NAAV verleent 6  punten per dag achteraf (18 punten totaal)    .KNGF  en SKF accreditatie is 18 punten.

 Docenten:

Vincent van Pelt,  arts manuele geneeskunde, acupunctuur en podologie

Inge de Jong, fysio- manueeltherapeute, bewegingswetenschapster.

locatie:

Postureel Medisch Centrum

Burgemeester Knappertlaan 158

3117 BE Schiedam

Tel. 010-2735500

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.